Pluk de dans

Jong en oud, een magische combinatie!

Van dansen word je blij. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar zeker ook voor ouderen. Een vrolijk muziekje, een nostalgisch deuntje en de zorgen van alledag zijn even verdwenen.

Met de workshop ‘Pluk de dans’ brengt Studio Sisa jonge kinderen in verbinding met senioren. Dat kan in de dansschool aan de Willemstraat, maar juf Malou komt ook graag met haar peuters naar verzorgingscentra om daar heerlijk actieve en educatieve dans- en beweeglessen te geven. Tijdens de les wordt er met muziek, dans, opdrachtjes, materialen en muziekinstrumenten gewerkt. Het is mogelijk de workshop aan een thema te verbinden zoals bijvoorbeeld circus, kerst, voorjaar, herfst of dieren.

Een samenwerking met Studio Sisa is altijd een feestje. Geen verplichte pasjes, maar puur plezier. Peuters genieten van al die opa’s en oma’s en de senioren bloeien op in het gezelschap van jonge kinderen. Tel daarbij het genot van bekende en minder bekende kinderliedjes op en je snapt: dit zijn magische uren.

Dit is Studio Sisa

Studio Sisa is een dans- en theaterschool aan de Willemstraat in Roosendaal. Eigenaresse Malou van Rede is dol op dansen, maar ze vindt het ook heel belangrijk dat iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt bij Sisa. Met ‘Pluk de dans’ heeft ze een project opgezet dat oud en jong samenbrengt en verbindt. ,,Het is prachtig om te zien hoe oud en jong van elkaar genieten. Absoluut een gouden combinatie.”