Over Studio Sisa

Iedereen is welkom bij Studio Sisa

Of je nu jong bent, of ver in je tienerjaren. Of je op de basisschool zit, of op het speciaal onderwijs. Iedereen is uniek en iedereen heeft een talent. Wij zetten ons in om iedereen te onderwijzen en spelenderwijs wegwijs te maken in de wereld van zang, dans en toneel.

Hoe je er uit ziet, wat je doet, waar je vandaan komt, wie je bent: Studio Sisa bekent kleur! Hoe kleurrijker, hoe beter. Hoe gezelliger, hoe mooier. Je bent daarom van harte welkom. Kom je ook een keertje langs?

Als 16-jarig meisje startte Malou van Rede een dansschool in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar.  In 2006 opende Studio Sisa haar deuren met 15 leerlingen. De danslessen werden gegeven in een kleine leegstaande ruimte achter een gastouderopvang.

Gedurende de jaren groeide Studio Sisa enorm, zowel qua leerlingen als lesaanbod. De doelgroep werd groter en er werden muisicallessen toegevoegd aan het lesprogramma. Studio Sisa verhuisde dan ook regelmatig naar grotere ruimtes om tegemoet te komen aan de vraag. In 2014 nam Studio Sisa intrek in een eigen locatie aan de Kade 69 in het centrum van Roosendaal. Deze locatie groeide uit tot een heuse cultuurfabriek waar op enig moment meer dan 500 leerlingen uit de regio Roosendaal iedere week les in dans en/of musical volgden.

Sinds 2021 huist Studio Sisa aan de Willemstraat 59 in Roosendaal: een pand waar Malou haar hart onmiddellijk aan verloor. Knus, intiem en sfeervol, een warme plek voor ‘haar’ kinderen.

Wat begon als een hobby en bijbaantje bleek een succesformule te zijn voor een studio waar Roosendaal behoefte aan heeft. Een plek waar jongeren samen komen, waar ze samen kunnen leren en waar het beste uit de leerlingen wordt gehaald. Zonder winstoogmerk, maar vanuit passie. Iedereen is welkom bij Studio Sisa. Of je nu jong bent, of ver in je tienerjaren. Of je op de basisschool zit, of op het speciaal onderwijs. Iedereen is uniek en iedereen heeft een talent. Wij zetten ons in om iedereen te onderwijzen en spelenderwijs wegwijs te maken in de wereld van zang, dans en toneel. Hoe je er uit ziet, wat je doet, waar je vandaan komt, wie je bent. Studio Sisa bekent kleur; hoe kleurrijker, hoe beter. Hoe gezelliger, hoe mooier.

Dit is Studio Sisa
Hier zijn we allemaal gelijk
En speelt niemand de baas
Roddelen is niet nodig
En pesten hoort hier niet
Hier zijn we onszelf
Steunen we elkaar
Troosten we elkaar
Helpen we elkaar
Hier dansen we met een lach
En zingen we met plezier
Want waar is ons thuis?
Juist: dat is hier.
Video afspelen

Even binnengluren 😉

Maak kennis met ons!

Malou

Eigenares en docent

Het verhaal van Malou leest als een meisjesboek. Als zestienjarige besluit ze haar grote droom na te jagen en opent ze als jongste ondernemer van Nederland haar eigen dansschool: Studio Sisa. Een plek voor dans- en theaterlessen, maar ook een vertrouwde omgeving waar kinderen en jongeren volledig zichzelf kunnen zijn en zichzelf kunnen ontwikkelen.

De allereerste leerlingen zetten hun eerste danspasjes nog in de woonkamer bij Malou thuis, maar al snel blijkt Studio Sisa zo’n groot succes dat er een grotere danszaal moet worden gezocht. Aan de Kade in Roosendaal groeit Studio Sisa uit tot een van de grootste dansscholen van West-Brabant.

Nog steeds is Malou nog steeds de drijvende kracht achter het enthousiaste team van Studio Sisa. Ze geniet er iedere dag weer van om haar leerlingen te zien schitteren op de dansvloer en op het podium én om hen te zien groeien als mens. Want dansen bij Studio Sisa is niet alleen leuk en gezellig, het zorgt er ook voor dat kinderen sterker en zelfverzekerder in het leven staan.
Groot, groter, het grootst heeft ze inmiddels achter zich gelaten. In de Willemstraat heeft ze Studio Sisa opnieuw uitgevonden. Kleiner, maar heel intiem en persoonlijk. Met uiteraard dezelfde passie en evenveel plezier. Zo krijgt iedere leerling de aandacht die hij of zij verdient.

Heb je vragen over de lessen? Ben je benieuwd of Studio Sisa ook iets voor jou is? Of wil je gewoon een keertje kennismaken en meer wat informatie? Loop gewoon eens binnen in de dansschool aan de Willemstraat of stuur een mailtje!

Marissa

Docent Dans
Op haar 14e kwam Marissa naar Studio Sisa, toen nog als leerling. Daarom weet ze als geen ander hoe de beleving en sfeer van een echte Sisa-dansles hoort te zijn en brengt ze de visie van Sisa met veel enthousiasme over op haar leerlingen. ,,Het leuke aan Sisa is dat het één grote familie is, waar iedereen welkom is”, zegt ze er zelf van. Ze geeft danslessen, maar steekt als stagemanager ook een handje toe bij de voorstellingen en musicals van Sisa. Marissa heeft aan de Pabo gestudeerd en is nu juf op een Roosendaalse basisschool. Lesgeven en werken met kinderen en jeugd doet ze het liefst. Natuurlijk is ze dol op dansen, maar ze houdt ook van mountainbiken en spelletjes spelen met vrienden. Door de combinatie van haar werk en haar passie voor dansen heeft Marissa Sisa een hoop te bieden.

Britney

Docent dans

Iedere vrijdagavond is Britney bij Studio Sisa om dansles te geven. ,,Het leuke vind ik dat bij Sisa plezier maken op nummer één staat”, zegt ze enthousiast. ,, Iedereen hoort bij de grote Sisa-familie en dat maakt het dansen en acteren ontzettend leuk!”

Natuurlijk is dansen de grote hobby van Britney, maar ze houdt ook enorm van op vakantie gaan, spelletjes spelen of lekker uit eten gaan met vriendinnen. In het dagelijks leven is ze verpleegkundige en werkt ze als jeugdverpleegkundige bij het consultatiebureau. ,,Ik ben ontzettend blij dat ik naast mijn werk ook nog dansles kan geven”, vindt ze. ,,Het is zo leuk om te doen en daardoor ben ik zelf ook lekker actief bezig.”

Julia

Docent Dans

,,Ik dans al sinds ik kan lopen”, zegt Julia. ,,Ik was een jaar of zeven toen ik mijn eerste choreografie maakte.” Op haar twaalfde kwam ze op dansles bij Studio Sisa, ze begon als vrijwilligster en is er nu dansdocente. ,,Ik kan helemaal wegdromen in het dansen. Het is echt mijn passie, ik word er helemaal blij en vrolijk van.”

Ze geeft dansles, maar neemt zelf ook les bij Studio Sisa. ,,Op vrijdagavond, bij Britney. Dansles geven is toch weer anders dan dansles krijgen. Ik vind het vooral leuk om allerlei actieve danschoreografiën in elkaar te zetten. Voor mij is Sisa een soort tweede thuis, we zijn heel close samen. Het voelt als een soort familie.”

Willem

Theaterdocent

Toen Willem tien was, begon hij met toneelspelen bij Studio Sisa. Nadat hij vele musicals en toneelstukken gespeeld had bij Sisa ging hij aan de slag  als theaterdocent. “Sisa is een plek waar ik ben opgegroeid en altijd ben geaccepteerd om wie ik ben”, zegt hij. Willem vindt dit heel mooi aan Sisa en brengt dat graag ook over op andere leerlingen. Naast acteren danst hij ook graag en staat hij graag op de golfbaan. Bij Studio Sisa helpt hij ook mee met de social media en de productie.

Willem is afgestudeerd in ondernemerschap, waarbij hij zijn minor deed over theatergeschiedenis, acteren en theaterproductie. Hij werkt als zzp-er in de marketing en communicatie, maar zijn grootste passie ligt nog steeds bij Sisa!

Djuna

Docent dans

Djuna geeft les aan de musicalgroep. Ze is al heel lang betrokken bij Sisa: eerst als leerling, toen als invaljuf en nu als vaste danslerares op de dinsdagavond. Ook in haar werk is ze heel creatief: ze werkt als docente beeldende kunst op een middelbare school. ,,Op school leer ik kinderen tekenen en schilderen, en in mijn vrije tijd ben ik ook creatief bezig. Ik teken, schilder, speel piano en lees veel.”

Dansen vindt ze heel ontspannend. ,,En zeker bij een musical werk je samen ergens naar toe, je ziet het steeds beter worden. Je brengt met dans een aanvulling op het verhaal.” Tegen de tijd dat de musical op de planken gebracht wordt, vindt ze het wel heel spannend: ,,De kinderen hebben dan zweethandjes, maar ik zeker ook!”

Jet

Docent dans

Jet kent de dansstudio als geen ander! Zelf danst ze al sinds haar derde bij Studio Sisa. ,,En nog steeds, volg ik vrijdagavond zelf les. Dan doe ik dansmix, een combinatie van allerlei stijlen.” 

Inmiddels staat Jet ook zelf voor de klas. ,,Dansen vind ik supertof. Ik haal er steeds weer zoveel plezier en energie uit. Als ik heel gestrest ben, dan merk ik dat ik door te dansen weer rust krijg in mijn hoofd. En met dansles kan ik mijn liefde voor dans aan anderen doorgeven. Dat is heel fijn,” 

,,Door mijn jarenlange ervaring bij Sisa, en het assisteren in de lessen van Malou, weet ik precies hoe ik de Sisa visie moet overbrengen in de danslessen. Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is als kind bij Sisa, waar iedereen gelijk is. Nu kan ik dit gevoel ook aan anderen geven, daar geniet ik enorm van.”

Eline

Theater- en Zangdocent kindertheater

Eline is een enthousiaste theatermaker en gaat voor net dat beetje extra. Ze is afgestudeerd pedagogisch medewerker en volgt nu een opleiding tot spraak-en dramatherapeut. Wist je dat Eline al 12 Sisa producties op haar naam heeft staan? Ze is hier zelf ooit als leerling begonnen en weet dus als geen ander hoe je de Sisa sfeer wegzet. Inmiddels heeft Eline al wat regisseer werk op haar naam staan. En geen uitdaging gaat ze uit de weg. Klaar om met jullie aan de slag te gaan!

Mercedes

Theater- en Dansdocent kindertheater

Mercedes is een topdocent uit onze eigen Sisa Vijver. Naast 11 producties bij Sisa, talloze dansvoorstellingen en professioneel animatiewerk volgt ze ook een opleiding psychologie. Theater maken is zoveel meer dan je tekst leren, een dansje of een liedje doen. Met theater kan je iemand superkrachten geven. Mercedes wil haar liefde voor theater combineren met haar vak psychologie. Om iedere leerling net dat beetje extra Sisa Superpower te geven!

Helma

Ledenadministratie & Financiën

Studio Sisa begon bij Malou thuis, in de woonkamer met vijftien jongens en meisjes. Een uitgebreide administratie was toen niet nodig. Maar al snel begon Studio Sisa uit te groeien en werd de administratie een stuk ingewikkelder. Gelukkig is daar Helma. Helma houdt zich bezig met de ledenadministratie en financiën van de Studio. ,,Ik ben meegegroeid met Malou en Sisa,”, zegt ze. ,,Malou voelt voor mij als een tweede dochter.” Helma heeft een eigen administratiebureau en combineert dat met haar grote passie: reizen. Samen met haar man heeft ze al heel wat van de wereld gezien.

Is er iets niet duidelijk over een factuur of iets anders, dan kan je altijd contact met Helma opnemen. Ze staat voor je klaar!

Daantje

Studiohond

Daantje is niet alleen het beste vriendje van vrouwtje Malou, maar van alle Sisa-leden. Ze kan ook prachtig dansen (vooral met haar staartje), maar ze vindt het ook heerlijk om vanuit haar warme mandje lekker rustig naar het dansen te kijken. Verder is Daantje dol op hondenspeeltjes, lekkere snackjes en lange wandelingen.

In de vakanties reist ze met Malou de wereld rond. Dat doet ze met liefde, maar het allerliefst is Daantje toch wel gewoon in Roosendaal en bij Studio Sisa, waar ze met alle Sisa-leden mag rennen en spelen!