1 t/m 6 jaar

Iedereen kan meedoen bij Sisa!

Wil jij gezellig samen komen dansen met jouw kleine spruit? Heb je een thuis een prima ballerina, kleine dramaqueen of zingt jouw kleuter alle liedjes van Kinderen voor Kinderen mee?

Bij Sisa vind je de les die past bij jouw kindje! Hieronder vind je ons aanbod voor kindjes van 1 t/m 6 jaar.

Dreumesdans

1 t/m 2,5 jaar

Een les bomvol avontuur! Zodra jouw kleintje (aan de hand) kan lopen zijn jullie samen welkom in onze unieke ouder en kind les. Door middel van muziek, verhaaltjes en verschillende materialen dagen wij jouw kleine spruit uit om in in beweging te komen!

Een heerlijk momentje voor jullie samen waarin je werkt aan zowel de muzikale als motorische ontwikkeling van jouw kleine danser. Tijdens een dreumesles leren we ook samen dansen met andere kindjes. Dat is soms best een beetje spannend, maar met papa of mama erbij komt dat zeker goed!

De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 12 dreumesen. Op die manier heeft de groep zowel voldoende volume om inspirerend en gezellig te zijn, èn voldoende dansruimte voor zowel rust als actie.

Tip! Deze les is ook heel leuk om met opa of oma te volgen!

Wanneer zijn de lessen?
Dreumesdans (start bij voldoende animo)
Dreumesdans
Dreumesdans
Dreumesdans

Peuterdans

2,5 t/m 4 jaar

Op deze leeftijd ben je al oud genoeg om zelfstandig te komen dansen. Papa, mama, oma en opa kunnen je kunsten vanuit de wachtruimte bewonderen en jij gaat samen met Fiep de Muis de sterren van hemel dansen. Soms ben je een olifant met heel dikke billen die ongelooflijk hard stampt, of een heel lief klein ballerinaatje dat op haar teentjes loopt. Tijdens de lessen leren de kindjes spelenderwijs hun lichaam kennen, door te bewegen op muziek. Maar dansles met peuters gaat verder dan dat. De kinderen ontwikkelen taal, coördinatie en muzikaliteit.

Iedere maand heeft een nieuw thema, waarbij je spelenderwijs leert samenwerken met andere peuters. En het allerspannendst: je mag meedoen aan een echte voorstelling!

Wanneer zijn de lessen?
Peuterdans 2,5 t/m 4 jaar
Peuterdans 2,5 t/m 4 jaar
Peuterdans 2,5 t/m 4 jaar
Peuterdans 2,5 t/m 4 jaar

Kinderdans

5 en 6 jaar

Nu begint het echte werk: we gaan heuse danspasjes maken op leuke liedjes van bijvoorbeeld Kinderen voor Kinderen, K3 of het Junior Songfestival. Ieder kind krijgt zijn eigen dansplekje en na de warming up is het tijd voor een echte danschoreografie. Met stoere en krachtige bewegingen leren de kids de beginselen van Streetdance en Jazz-ballet.

En weet je wat ook echt heel stoer is? Twee keer per jaar mag jij jouw danskunsten laten zien op het podium!

Wanneer zijn de lessen?
Kinderdans 5 en 6 jaar
Kinderdans 5 en 6 jaar
Kinderdans 5 en 6 jaar

Kleutertheater

4 t/m 6 jaar

Geef jij thuis optredens tussen de gordijnen? Loop jij stiekem als een filmster de trap af en zing jij de sterren van de hemel onder de douche? Kom dan op theaterles!

Tijdens deze les gaan we samen op een speelse manier aan de slag met theaterspel. Door middel van verschillende oefeningen werken we aan je creativiteit, houding en verleggen we grenzen. En daarmee geven we jou een rugzak vol zelfvertrouwen!

Daarnaast werken we samen aan een mooi optreden waarin ook ruimte is voor dans en zang. In juni presenteren wij aan al onze fans dan een echte 20 minuten durende musical!

Laat je verwonderen door de bijzondere wereld van theater!

Tip! Drama is een goede tool om het verlegen kind meer kracht te geven. Samen schudden we onzekerheid weg en ontdekken we talent!

Wanneer zijn de lessen?

Boekjes & Babbels

0 t/m 4 jaar

Bij Sisa zijn we dol op voorlezen. Kinderen meenemen in een prachtig verhaal en samen kijken naar de mooie platen in een prentenboek. Voorlezen aan kinderen ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en prikkelt de fantasie.

We rollen ons heerlijk zachte knuffelkleed uit, zoeken een lekker plekkie en genieten van de mooiste verhalen verteld door juf Malou. Dit kan zijn uit een mooi prentenboek of met onze Japanse Kamishibai (vertelkastje). Is het verhaaltje afgelopen? Dan openen we onze danszaal, vol speelgoed en diverse (baby)gym-avonturen!

Voor de ouders regelen we een lekker bakje koffie. Voor hen is Boekjes en Babbels ook een mooi momentje om andere ouders te ontmoeten en samen bij te kletsen.

Boekjes en Babbels is een losse workshop bij Studio Sisa. Een lidmaatschap is niet nodig. De entree is € 10,- en dit is inclusief limonade, koekje en een bakje koffie voor de ouders.

Wanneer zijn de lessen?

Sisa Plus

Voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking t/m 12 jaar

Bij Sisa is iedereen welkom! Ook kinderen met lichamelijke, verstandelijke, auditieve of visuele beperking. Wat is het mooi als kinderen met een rugzakje in een reguliere dansles kunnen dansen… Maar soms is er behoefte aan een kleinere groep en meer persoonlijke aandacht. Waar we samen werken aan een betere motoriek, cognitieve ontwikkeling en zelfvertrouwen. Een les waarin plezier maken op de dansvloer voorop staat.

Aanmelding gaat in overleg. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.