Over ons

Visie
Iedereen is welkom bij Studio Sisa. Of je nu jong bent, of ver in je tienerjaren. Of je op de basisschool zit, of op het speciaal onderwijs. Iedereen is uniek en iedereen heeft een talent. Wij zetten ons in om iedereen te onderwijzen en spelenderwijs wegwijs te maken in de wereld van zang, dans en toneel. Hoe je er uit ziet, wat je doet, waar je vandaan komt, wie je bent: Studio Sisa bekent kleur! Hoe kleurrijker, hoe beter. Hoe gezelliger, hoe mooier. Je bent daarom van harte welkom. Kom eens langs!

Studio Sisa sinds 2006

Sinds 2006 is Roosendaal een cultuurcentrum rijker: Studio Sisa. Opgericht als dansschool met vijftien leerlingen, maar in de loop der jaren verworden tot heuse cultuurfabriek.

Als zestien jarig meisje startte Malou van Rede een dansschool voor kinderen in de leeftijd 4 t/m 10 jaar. De danslessen werden gegeven in een kleine leegstaande ruimte achter een gastouderopvang. Dat was maar van korte duur. Al snel bleek Sisa een succes te zijn en in vier maanden liep het leerlingen aantal van 15 naar 45.

Op zoek naar meer ruimte bleken de buurthuizen Keijenburg en het Fatimahuis een geschikte plek te zijn om de school verder uit te breiden. De doelgroep werd uitgebreid: Leerlingen van 2 t/m 21 jaar starten met het volgen van lessen en op dat moment zijn ook de musicallessen toegevoegd aan het lesprogramma.

Als snel werden ook de buurthuizen te klein. Ieder jaar hadden we een verdubbeling van het aantal leerlingen en dit bleek niet meer te combineren met andere activiteiten die gehouden werden in de buurthuizen. We maakte een volgende stap en huurde een ruimte bij de Muzen.

Hier konden we het aantal lesuren uitbreiden wat behoorlijk nodig was. Het leerlingenaantal was inmiddels al opgelopen naar ruim 350 enthousiastelingen. Na 2,5 jaar groeiden we ook bij de Muzen uit ons danspakje en zijn we verhuisd naar onze eigen locatie aan de kade 69 in het centrum van Roosendaal.

Op dit moment volgen meer dan 500 leerlingen uit de regio Roosendaal iedere week les in dans en/of musical in onze prachtige, moderne eigen Studio!

Sinds 2008 is Schouwburg De Kring de uitvalsbasis om het talent uit de regio te laten stralen. Ook hier begon het klein; met vijfenveertig leerlingen. Inmiddels brengen al onze leerlingen samen 9 producties per jaar op de planken.

Wat begon als een hobby en bijbaantje bleek een succesformule te zijn voor een Studio waar Roosendaal behoefte aan heeft. Een plek waar jongeren samen komen, waar ze samen kunnen leren en waar het beste uit de leerlingen wordt gehaald. Zonder winstoogmerk, maar vanuit passie. Iedereen is welkom bij Studio Sisa. Of je nu jong bent, of ver in je tienerjaren. Of je op de basisschool zit, of op het speciaal onderwijs. Iedereen is uniek en iedereen heeft een talent. Wij zetten ons in om iedereen te onderwijzen en spelenderwijs wegwijs te maken in de wereld van zang, dans en toneel. Hoe je er uit ziet, wat je doet, waar je vandaan komt, wie je bent. Studio Sisa bekent kleur; hoe kleurrijker, hoe beter. Hoe gezelliger, hoe mooier.

HET SISA TEAM

MALOU van Rede

Eigenares en Docent

Lees meer

Bram

Theaterdocent en Regisseur

Lees meer

Marissa

Docent Dans

Lees meer

Helma

Ledenadministratie & Financiën

Lees meer

Vacature dansdocent

Wij zijn op zoek naar jou!

Lees meer

GOEDE DOELEN

Naast de inmiddels vijfhonderd leerlingen in de school, wil Studio Sisa ook ‘outside the box’ denken; aan de kinderen die niet in staat zijn om te kunnen stralen. Hetzij door geldgebrek, hetzij door culturele verschillen, hetzij door ziekte. Bij Studio Sisa doe je niet alleen mee voor jezelf, maar ook voor anderen.

Zo gaat er iedere maand een deeltje van je lesgeld naar een goed doel. Ieder seizoen kiezen we samen met de leerlingen drie goede doelen.

De doelen die we op dit moment steunen zijn:

charity-1       charity-2       charity-3

En natuurlijk staan we meteen paraat met giro 555 bij diverse wereldrampen. Door betaling van het lesgeld van uw kind, draagt u meteen een steentje bij aan een beter leven van een ander.

SISA OP REIS

Studio Sisa is niet alleen maar in de contreien van Roosendaal te vinden. Nee, Studio Sisa zoekt het verderop!
Het hoogtepunt van het eerste Sisa op Reis project was Malou’s bezoek aan Bali.

Bali 2012

Met de opbrengst van diverse benefietvoorstellingen vertrok Malou naar Bali om o.a. danslessen te geven in een kindertehuis. Maar ook om de bijna € 6200,- die haar leerlingen ophaalden, over te dragen aan het bestuur en de kinderen. In haar eentje en vol goede moed, vertrok ze daarom vlak voor Kerst 2012 naar kindertehuis Giri Asih. Het werd een reis om nooit te vergeten. Daarom blijft ze betrokken bij het Balinese weeshuis om te kijken of de gelden goed worden besteed en hoe het de kinderen vergaat.

tour-img

Zuid-Afrika 2013

Marissa Konings, leerlinge bij Studio Sisa, heeft het goede voorbeeld van Malou opgevolgd; zij vertrok in juli 2013 naar Zuid-Afrika voor vrijwilligerswerk. Zo is Studio Sisa niet ‘zomaar’ een cultuurcentrum, maar ook sponsor voor goede doelen, wereldwijd. Want de liefde voor zang, dans en spel, zit in ieder kind en is universeel.

“Er komt muziek uit de stereo-installatie. De eerste kindjes zie je al met hun voeten bewegen. Steeds meer kinderen kwamen erbij en al snel stond heel het klaslokaal te dansen. Jong en oud deden mee. In Zuid-Afrika is dans een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Al van jongs af aan krijgen de kinderen het Afrikaanse ritme mee.

Al gauw trekken de oudere kinderen ons de dansvloer op om ons de pasjes aan te leren. Toen we meedansten, zagen we hoe gelukkig de kinderen waren. Even vergaten ze alle ellende en armoede die ze thuis dagelijks meemaken en lieten zichzelf volledig gaan op de muziek. De belangrijkste les die ze ons meegaven was: “Laat je niet leiden door de pasjes in je hoofd, maar door de muziek en het ritme wat je op dat moment hoort. Je lichaam doet het werk en daardoor heb jij tijd om te genieten van het dansen.”

studiosisa-overons