Studio Sisa vindt dat iedereen talent heeft! De een is beter in zingen, de ander is een geboren danser. Iedereen kan hier zijn talenten ontplooien en die talenten aan het eind van het seizoen laten zien in de schouwburg. Ontdek de musicalster in jezelf en geef jezelf het ultieme cadeau; een staande ovatie.

De afgelopen jaren zijn de musicalklassen uitgegroeid tot volwaardige theaterlessen. Alle vormen van expressie worden op topniveau gedoceerd, zodat je een goede basis legt voor een eventuele toekomst in het theater.

In de maanden september tot en met december wordt er gewerkt aan spel, zang en dans. Aan de hand van oefeningen, improvisatie, teksttoneel, het instuderen van liedjes en dansen, wordt er alles aan gedaan om je klaar te stomen voor de productie. Niet alleen de docenten van Studio Sisa, maar ook gastdocenten worden uitgenodigd om jullie talent zo goed mogelijk aan te sporen. Als afsluiting van deze periode zal je samen met jou medespelers tijdens de kerstvoorstelling het podium van de Kring beklimmen om het publiek alvast een korte preview te geven van jullie voorstelling!

Na de kerstvakantie is het zover; dan begint het oefenen aan de productie. Het script is geschreven door onze huisschrijver, de kleding wordt op maat gemaakt, de decors zijn prachtig en de muziek is alleen van uitstekende kwaliteit. In juni is het zover; dan gaat je eigen voorstelling in première in Schouwburg de Kring. Laat je verrassen door het jonge talent in de regio Roosendaal.

Tijdens de musicallessen kunnen de ouders wachten in de wachtruimte. U kunt uw musicalster live volgen via de schermen die in de wachtruimte hangen.

Productie 2020/2021: Peter Pan

Meld je aan voor een gratis proefles

 

 

 

 

 

Waarom de musicalklas?

1. Samenspel. Als je een musical wil maken heb je meerdere spelers nodig. Je moet kunnen samenspelen en dat leer je bij Sisa!

2. Zelfvertrouwen. Door het spelen in een groep met een docent die je goed kent, zal je merken dat je steeds meer durft. Het kruipen in een andere rol geeft je vaak ook een houvast wat zich kan uiten in meer zekerheid over jezelf. Tijdens improvisatiespellen mag je je eigen creativiteit erop loslaten. Niks is fout. Een positieve reactie op het spel geeft zelfvertrouwen. Dankzij de dramalessen leer je je op verschillende manieren te uiten. Dit zijn ook belangrijke leerlessen voor het dagelijkse leven.

3. Lichaamshouding. Ieder personage heeft een andere lichaamshouding. Wat is nu een goede houding? Wanneer komt mijn personage het geloofwaardigst over? Bewust worden van je eigen lichaam stimuleert daarnaast ook weer het zelfvertrouwen.

4. Concentratie. Je moet er constant bij blijven. Het ene moment sta je op het podium. Inleven in je personage, je tekst kennen, je plek weten en je bewust zijn van het publiek. Het volgende moment heb je 10 seconden om je om te kleden of moet je een van je mede spelers daarbij helpen. Je moet er dus constant met je koppie bij blijven!

5. Creativiteit. Of je nu bezig bent met een improvisatieopdracht of een voorgeschreven scène. Creativiteit is nodig om er met zijn allen iets moois van te maken. Bij Studio Sisa willen we over grenzen gaan. Leerlingen verder te laten denken dan de standaard norm van “normaal” doen. Creatief denken en oplossen. Gebruik je fantasie!

6. Taal. We gebruiken het iedere dag om met elkaar te communiceren. Maar niet iedereen is altijd even verstaanbaar of duidelijk in wat hij/zij bedoelt. Je lichaamshouding, oogcontact, ademhaling en gebruik van je stem en timing hebben hiermee te maken. Ook deze vaardigheden komen aan bod tijdens de lessen.

7. Inleven. Om een personage goed te kunnen spelen, moet je je kunnen inleven in een ander. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor mensen die anders zijn of anders denken.

8. Sociaal inzicht. De dramalessen kunnen een middel zijn om een onderwerp bespreekbaar te maken. Door middel van een rollenspel bijvoorbeeld. Vaak kom je er dan snel achter dat je een oordeel over een ander te snel gemaakt hebt.

9. Communicatieve vaardigheden. Tijdens de les doen we “alsof”, maar de manier van communiceren blijft realistisch. Nadenken voor je iets zegt, reageren op een ander, incasseren en timing. Je traint je communicatieve vaardigheden.

10. Muzikaliteit. Zingen kun je leren! We werken aan je houding, ademhaling en resonantie. Deze technieken passen we vervolgens toe op de musicalliedjes. Ritme, tekstbehandeling, timing en techniek komen aan bod. Jij zingt straks de sterren van de hemel.

11. Beweging. Dansen is gezond! Goed voor de coördinatie, motorische ontwikkeling, souplesse en kracht. Het is goed om verantwoord te bewegen. Dansen en zingen samen is een behoorlijke work-out! Durf jij het aan?

Rooster

Productie 2020/2021: Peter Pan

Dag Tijd
Woensdag 16.30 - 17.30 (Cast A)
Donderdag 17.00 - 18.00 (Cast B)
Vrijdag 16.30 – 17.30 (Cast C)

MELD JE NU AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

Productie 2020/2021: Peter Pan

494

Juf Malou