Leeftijd: 5 t/m 7 jaar

De wereld van theater is misschien wel de meest bijzondere fantasiewereld. Kinderen worden sterren, ouders worden fans. Een magische mix van zang, dans en spel, op een prachtig verlicht toneel; de musical wordt een ware ontdekkingstocht.

September tot en met december wordt er op een speelse wijze gewerkt aan spel, zang en dans. Als afsluiting van deze periode zal je samen met jou medespelers tijdens de kerstvoorstelling het podium van de Kring beklimmen om het publiek alvast een korte preview te geven van jullie voorstelling!

In januari wordt er gestart met het oefenen voor een echte musical die we in juni zullen opvoeren in Schouwburg de Kring voor alle fans.

Kom bij Studio Sisa zingen, dansen en spelen. Wij laten je zien hoe leuk het is om te dromen. Om in een totaal andere wereld binnen te stappen. Studio Sisa nodigt je uit om mee te doen. Zing! Dans! Speel!

Tijdens de lessen kleutermusical kunnen de ouders wachten in de wachtruimte. De kindjes volgen de lessen dus zelfstandig. U kunt uw kleine musicalster volgen via de schermen die in de wachtruimte hangen.

 

Meld je aan voor een gratis proefles

 

peutermusical

kleutermusical1

kleutermusical2

 

 

Waarom Kleutermusical?

1. Samenspel. Als je een musical wilt maken, heb je meerdere spelers nodig. Je moet kunnen samenspelen en dat leer je bij Sisa!

2. Zelfvertrouwen. Door het spelen in een groep met een docent die je goed kent, zal je merken dat je steeds meer durft. Het kruipen in een andere rol geeft je vaak ook een houvast. Dat zich kan uiten in meer zekerheid over jezelf. Tijdens improvisatiespellen mag je je eigen creativiteit erop loslaten. Niks is fout. Een positieve reactie op het spel geeft zelfvertrouwen. Dankzij de dramalessen leer je je op verschillende manieren te uiten. Dit zijn ook belangrijke leerlessen voor het dagelijkse leven.

3. Lichaamshouding. Ieder personage heeft een andere lichaamshouding. Wat is nu een goede houding? Wanneer komt mijn personage het geloofwaardigst over? Bewust worden van je eigen lichaam stimuleert daarnaast ook weer het zelfvertrouwen.

4. Concentratie. Je moet er constant bij blijven. Het ene moment sta je op het podium: Inleven in je personage, je tekst kennen, je plek weten en je bewust zijn van het publiek. Het volgende moment heb je 10 seconden om je om te kleden, of moet je een van je mede spelers daarbij helpen. Je moet er dus constant met je koppie bij blijven!

5. Creativiteit. Of je nu bezig bent met een improvisatieopdracht of een voorgeschreven scène: creativiteit is nodig om er met zijn allen iets moois van te maken. Bij Studio Sisa willen we over grenzen gaan. Leerlingen verder te laten denken dan de standaard norm van “normaal” doen. Creatief denken en oplossen. Gebruik je fantasie!

5. Taal. We gebruiken het iedere dag om met elkaar te communiceren. Maar niet iedereen is altijd even verstaanbaar of duidelijk in wat hij/zij bedoelt. Je lichaamshouding, oogcontact, ademhaling en gebruik van je stem en timing hebben hiermee te maken. Ook deze vaardigheden komen aan bod tijdens de lessen.

6. Inleven. Om een personage goed te kunnen spelen moet je je kunnen inleven in een ander. Hierdoor ontstaat er meer begrip voor mensen die anders zijn of anders denken.

7. Sociaal inzicht. De dramalessen kunnen een middel zijn om een onderwerp bespreekbaar te maken. Door middel van een rollenspel bijvoorbeeld. Vaak kom je er dan snel achter dat je een oordeel over een ander te snel gemaakt hebt.

8. Communicatieve vaardigheden. Tijdens de les doen we “alsof”, maar de manier van communiceren blijft realistisch. Nadenken voor je iets zegt, reageren op een ander, incasseren en timing. Je traint je communicatieve vaardigheden.

9. Muzikaliteit. Zingen kun je leren! We werken aan je houding, ademhaling en resonantie. Deze technieken passen we vervolgens toe op de musicalliedjes. Ritme, tekstbehandeling, timing en techniek komen aan bod. Jij zingt straks de sterren van de hemel.

10. Beweging. Dansen is gezond! Goed voor de coördinatie, motorische ontwikkeling, souplesse en kracht. Het is goed om verantwoord te bewegen. Dansen en zingen samen is een behoorlijke work-out! Durf jij het aan?

 

Rooster

Dag Tijd
Woensdag 16.15 - 17.00

MELD JE NU AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

Juf Malou